نحوه لوله کشی ساختمان:
لوله کشی باید به شیوه صحیح انجام شود تا به راحتی بتوان آب سرد و گرم را جدا نمود.این لوله کشی باید طبق اصول انجام بگیرد تا آب ساختمان به درستی منتقل شود و دچار نشتی یا ایرادات دیگر نشود.
با لوله کشی صحیح ساختمان می توانید در وقت و هزینه های اولیه صرفه جویی نمایید و از پرداخت هزینه های جانبی برای تعمیر و تصحیح لوله کشی نامناسب جلوگیری کنید.
قبل از هرچیزی باید فشار و میزان مصرف آب بررسی شود تا بر اساس این ۲ مورد،جنس،وزن و اندازه لوله مشخص گردد و متناسب با آن سیستم طراحی گردد.
فشار آب شهر تاثیرات بسزایی بر سیستم لوله کشی دارد؛اگر آب موجود در لوله ها فشار کمی داشته باشد،به دلیل این افت فشار آبرسانی به ساختمان با روش های مختلفی انجام می گیرد.
انواع روش آبرسانی عبارتند از:
۱)استفاده از مخزن ثقلی
۲)استفاده از مخزن تحت فشار
۳)استفاده از بوستر پمپ
نحوه لوله کشی:
۱)ابتدا طرح لوله آب را بکشید،این پلان بر اساس تعداد طبقات ساختمان است و از همکف شروع می شود تا به طبقات بالاتر می رسد،محل اجرای لوله کشی را با نقشه مطابقت دهید و طبق آن وسایل مورد نیاز را تهیه نمایید..
۲)لوله کشی رایرز را به نحوی صحیح انجام دهید، سپس لوله کشی طبقه اول را از محل رایرزها جدا کنید.
۳)پس از اتمام لوله کشی طبقه اول، انشعاب مصرف کننده را با ارتفاع مناسب اجرا کنید.
سرهای انتهایی لوله کشی ساختمان با یک درپوش مناسب باید پوشیده شود.
۴)پس از مهار لوله کشی انجام شده می توانید لوله کشی طبقات بعدی را به همین ترتیب انجام دهید.
۵)با باز کردن درپوش هایی که برای لوله گذاشته اید و با کمک ابزار و اتصالات مناسب (مهره ماسوره، فتینگ های دیگر و…) آنها را به یکدیگر ارتباط دهید.
۶)پس از بازدید سیستم لوله کشی و مسدود کردن آنها، با باز کردن پایین ترین درپوش سیستم لوله کشی را از آب شهری پر کنید.
۷)در این مرحله نوبت به انجام هواگیری می رسد، با شل کردن درپوش ها تمامی شاخه های انشعابی و سیستم لوله کشی را هواگیری کنید، به گونه ای که هوای موجود کاملا تخلیه شود و آب بیرون بزند، یادتان نرود که پس از اتمام هواگیری دوباره درپوش ها را سفت کنید.
۸)اکنون کار لوله کشی به اتمام رسیده و باید برای اطمینان خاطر از لوله کشی صحیح آن را تست کنید.